Dag 7 van Glendale naar de Grand Canyon

Van Glendale naar de Grand Canyon

Vanmorgen rond half 10 beginnen we aan de 3,5 uur durende autorit naar de Grand Canyon, een van de 7 wereldwonderen. We rijden op de Interstate 17 richting het noorden en het landschap verandert van cactussen naar naaldbomen. Inmiddels zitten we op een hoogte van 7000 feet. Na 3,5 uur rijden komen we aan in Grand Canyon National Park. We rijden een paar miles door het park op weg naar de Yavapai lode om in te checken. We logeren 2 nachten in het park zelf en zullen dan ook enigszins afgesloten zijn van de buitenwereld. Internet is alleen beschikbaar in de lobby van de logde en met onze mobieltje hebben we geen bereik, dus kunnen ook niet bellen. We zijn net iets te vroeg voor het inchecken en inmiddels erg nieuwsgierig naar de Canyon maken we een wandelingetje over het terrein. Het is hier bosachtig en de Canyon hebben we nog niet gespot. Het is drie uur geweest en we gaan inchecken. We zitten in Yavapai west in kamer 7128. De lodge is eenvoudig en er is geen airco, alleen een ventilator maar we zijn al lang blij dat we nog een kamer in de Canyon zelf hebben kunnen boeken. We zetten de koffers in onze kamer en gaan op weg naar de Grand Canyon, het oergat in de grond. De eerste stop is Desert View, helemaal in het oosten van de Canyon.

image

Wat een uitzicht, adembenemend, hier doen we al deze moeite voor.

image

We blijven een tijdje bij Desert View en dalen af naar het westen en doen verschillende andere points aan.

image

De zonsondergang schijnt het mooiste te zijn bij Hopi point dus we nemen de rode busroute richting het westen. We parkeren de auto op een parkeerterrein en lopen het laatste stukje naar de rode bus. Onderweg spotten we een hert.

imageDe rode bus brengt ons naar Hopi point en om 19:45 gaat de zon onder.

image

image

We maken vele foto’s en vooral voor Jesse met zijn toestel is dit genieten. Heel bijzonder om de zon onder te zien gaan in een van de 7 wereldwonderen.

image

We hebben nog niet gegeten en kopen nog snel wat in de Market Plaza, die bijna gaat sluiten. Moe maar voldaan komen we aan in onze kamer. De slaap wil niet snel vatten, omdat het toch wel erg warm is in de kamer. Morgen hebben we een volle dag in de Grand Canyon.

 

Share with: