Op naar de Keys!

Vandaag staan we bijtijds op en maken voor de laatste keer gebruik van het Continental breakfast in ons hotel. We pakken onze koffers in, laden de SUV vol en we gaan op weg naar de Keys. Vandaag rijden we 127 mijl naar het meest zuidelijke puntje. Het eerste eiland waar we langs rijden is Key Largo, vervolgens Islamorada, Marathon en uiteindelijk komen we aan bij Key West. Ons hotel hebben we eerst opgezocht, zodat we kunnen inchecken. Het hotel doet helaas niet zo idyllisch aan als op de plaatjes. Het strandje voor onze kamer is wel fijn, met een eigen hangmat. Waarschijnlijk goed voor het lazy Key gevoel in de avond. Maar eerst gaan we met het schoolbusje van het hotel naar het centrum van Key West, Duval straat. 

Het meest zuidelijke puntje bekijken we eerst. Om een foto te maken, waarop je ziet dat Cuba nog 90 mijl is, moet je in een rij staan. Het is erg warm in de zon dus maken we onze foto’s vanaf de andere kant. Dat Cuba 90 mijl is denken we er maar bij. 

Helaas kunnen we Cuba niet zien liggen. We vervolgen onze weg slenterend door Duval street. Een straat met leuke winkeltjes. Aan het eind is de haven met de kade. 

Op deze kade komen de mensen bij elkaar om de zon onder te zien gaan en wij nemen ons voor om dat vanavond ook te gaan doen. Weer terug in het hotel nemen we een duik in het zwembad. Daarna kleden we ons om en eten we bij Fridays. Lekker eten voor een redelijke prijs. Als we buiten komen is het al bijna tijd voor de zonsondergang, zullen we nog teruggaan? Helaas hebben we niet voldoende fut en gaan terug naar onze hotelkamer. Maar wat is dat voor een lucht? Als we de deur naar ons strandje opendoen snappen we waar het vandaan komt. Het komt van de zee, het water staat hier vrij stil en daarom die lucht. De hermiet krabjes in het ondiepe water hebben er geen last van, we zien ze voor onze neus achter elkaar aanzwemmen. 

Deze nacht slapen we in Ibis Bay. Het is een hotel met een lazy sfeer maar 1 nacht kost net zoveel als 3 nachten in Florida City. Ja, de locatie daar betaal je voor maar we hadden het niet willen missen.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.