Snorkel time


Vandaag staan we vroeg op, toch wel wennen zo’n wekker die afgaat. We kleden ons aan en maken gebruik van het simpele ontbijt van ons hotel. De koffers laten we achter bij de receptie en we gaan op weg naar Reef Roamer voor onze snorkeltrip.

We zijn zo te zien de eerste en Noah vraagt zich af of er nog meer mensen meegaan. Ja die zijn er, net voor we vertrekken komen er steeds meer mensen. We gaan aan boord van de Catamaran en krijgen onze snorkel outfit. Echte vinnen en een duikbril en snorkel. Connor onze gids legt uit hoe het snorkelen in zij werking gaat. De kapitein waarschuwt ons nog voor de jellyfish die sinds gisteren gesignaleerd is. Als je allergisch bent raadt hij aan niet in het water te gaan. Maar hoe weet ik of ik allergisch ben of niet? We zijn nog nooit gestoken door een jellyfish. We nemen het risico en gaan het water in. Ik kijk onderwater maar waar zijn die lieve schattige visjes nou? 

Duurt even maar als we meer op het rif komen zien we toch echt visjes. Het is niet spectaculair, want we zien geen rog, haai of barracuda.
Wel hebben we het naar onze zin en het uurtje vliegt voorbij. We varen weer terug met de Catamaran, helaas weer op de motor. Zeilen doen ze alleen een stukje in de avond. 

Weer terug bij het hotel nemen we een duik in het zwembad. Daarna vertrekken we voor de reis naar Naples via de Tamiami Trail, de weg door de Everglades. Onderweg zien we in de verte bliksemschichten flitsen, het kan hier zo te zien flink spoken. Onderweg maken we een stop bij het kleinste postkantoortje van de USA en kopen een kaart om naar Nederland te sturen. 

Aangekomen in Naples bij het Best Western hotel nemen we een duik in het zwembad. Daarna gaan we eten bij Rosedale Brick Oven, een Italiaans restaurant. Als je in Napels bent moet je natuurlijk Italiaan eten. 

Koffie drinken we bij het naastgelegen Starbucks. Het hotel in Naples bevalt goed en we besluiten een nacht bij te boeken, dan hebben we nog de tijd om de omgeving te bekijken. We willen de pier graag zien, omdat daar dolfijnen zwemmen.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.