Snooty

Vandaag gaan we na het ontbijt naar het South Florida Museum in Bradenton. We gaan een bezoek brengen aan Snooty, de oudste in gevangenschap levende zeekoe (manatee). Snooty is 66 jaar oud!!!

Bij het aquarium blijkt Snooty niet alleen te zijn. Hij, want het is een mannetje, wordt vergezeld door nog twee zeekoeien, een van 2 en een van 4 jaar oud, die tijdelijk worden opgevangen in het aquarium. 
Ze wachten tot de kleine zeekoeien 800 pond wegen en dan worden ze weer vrijgelaten in het wild.
Het is net voedertijd en er worden kroppen sla gevoerd aan de zeekoeien. 
Het museum is niet alleen het huis van Snooty maar ook het Bishop Planetarium is er gehuisvest. We gaan naar de voorstelling, een film met de titel “Life, a cosmic story”. Dit lijkt op wat we in Nederland kennen als het Omniversum, dus het is net alsof je zelf onderdeel bent van de film. Daarna is er nog een live “Star talk” met wederom beelden. Erg interessant maar ook wel een beetje lang en het is ook erg fris in de zaal. Dus voor het einde van de voorstelling verlaten we de zaal. We lopen nog even naar het aquarium, afscheid nemen van Snooty en zijn vriendjes.

Verder maken we nog een rondje door het museum waar skeletten staan opgesteld van een mammoet, krokodil, alligator. Ook is er een medisch gedeelte en daardoor snappen we eindelijk waarom er zoveel klinieken zijn in Bradenton. In Bradenton zou er een bron zijn met een geneeskrachtige werking. 

Het bezoek aan het museum is zeker een aanrader, Noah vond het geweldig. Na het museum rijden we terug naar ons hotel voor een duik in het zwembad. Daarna kleden we ons om, om bij Cracker Barrel te gaan eten. 

Cracket Barrel is een bekende Amerikaanse keten die we eigenlijk in ieder plaats tegenkomen. Het is geen fastfood keten maar ze serveren er country food. Het eten bij Cracker Barrel smaakt dan ook goed, eindelijk verse groente. Ed en ik hebben een schotel met beef besteld en het blijkt “draadjes” vlees te zijn. Na het eten willen we nog iets doen maar het is inmiddels al 9 uur en de zon is onder. Naar het strand rijden we dus maar niet meer maar we gaan naar de Walmart. Wat een mega grote winkel. Zondagavond 9 uur en hij is gewoon open. 

Ze verkopen er zelfs (jacht)wapens. 

We kopen wat keding voor mama en verder Star Wars poppetjes voor Noah. De Mario pillow knuffel kunnen we ook niet laten liggen dus die gaat ook maar mee. Hoop wel dat hij in de koffer past :-). 

Behalve een snackparadijs is Amerika ook een shopparadijs!!! Morgen gaan we naar Orlando waar we 5 nachten zullen blijven in een villa. 

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.