Sanibel Island en Captiva

Gisteravond laat hebben we ons hotel nog geboekt in Bradenton. Geen bekende toeristen plaats maar er zou wel het museum zijn met de oudste zeekoe, manatee, in gevangenschap. Voor we naar Bradenton rijden doen we onderweg eerst de eilanden Sanibel en Captiva aan. De weg er naartoe doet ons denken aan de keys maar dan in het klein. We maken een stop op Sanibel Island en lopen over de kleine pier. Vissers zijn aan het vissen maar hier helaas geen dolfijnen, terwijl ze hier wel vaak gezien worden. Daarna lopen we naar de vuurtoren.

We struinen nog wat over het strand en zien veel vogels en een krab. 

Daarna stappen we weer in de auto en rijden verder naar Captiva. In Captiva lunchen we bij de Subway en eten een schaal vers fruit die we nog hadden. We vervolgen onze weg naar Bradenton, een rit van dik 2 uur. Onderweg verandert het weer, aan onze linkerhand is de lucht blauw met wat wolkjes en schijnt de zon. Aan onze rechterhand is het zwaar bewolkt en is de lucht donkergrijs en zie je de regenbuien. Wat een contrast. Als we de afrit nemen staan we in no time bij ons hotel. Dit hotel ligt echt naast de weg meer een doorreis hotel. Er staan geloof ik 4 auto’s op de parkeerplaats. We worden in iedere geval welkom geheten, bij het opgaan van de slide doors zien we op het bord staan “welkom Ed Cafferata to the Bradenton hotel”. We checken in en het is een donkere maar zeer grote kamer, ook de bedden zijn groot.

De zon is weer doorgebroken en we nemen een plons in het zwembad. Even schrikken, want het is het eerste zwembad met verkoelend water. We hebben de hele tijd het zwembad voor ons alleen. Na het zwemmen kleden we ons om en pakken de SUV om de omgeving te verkennen en wat te eten. Eerst rijden we door het centrum van Bradenton. Het valt ons op hoeveel klinieken hier zijn en ieder zijn eigen specialisatie, hart, oog, keel/neus/oor. We rijden verder naar Manatee Beach. We gaan het strand op. 

Het blijkt een heel mooi, breed strand te zijn met wit zand. We wachten tot de zon onder gaat en dan rijden we terug om wat te eten. 

Op de terugweg naar ons hotel stoppen we bij Walgreens voor een anti jeuk spulletje tegen muggenbulten. Wat hebben ze hier veel medicijnen die je zo kunt kopen zonder recept. We gaan naar de “itch” hoek en kiezen twee smeerseltjes uit. Hopen voor Ed dat dit beter werkt dan het middeltje dat wij zelf uit Nederland hebben meegebracht. Al vroeg vallen we in slaap in onze grote, comfortabele bedden.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.