Roque Nublo

We willen graag wat meer zien van het binnenland en de bergen. Daarom gaan we vandaag Roque Nublo beklimmen. In onze cabrio rijden we in ongeveer 1,5 uur over bochtige wegen naar boven tot het punt waar je met de auto kunt komen. De laatste kilometer gaan we te voet. Een kilometer dat moet te doen zijn. Het eerste gedeelte is een vrij net pad met keien maar daarna wordt het toch echt klimmen. Noah lijkt er geen enkele moeite mee te hebben, hij loopt lekker soepel naar boven voor ons vooruit. Bovenop vinden we Roque Nublo. Het is een stuk lava gesteente van ruim 60 meter hoog, erg indrukwekkend. We hebben zelfs uitzicht op de Pico del Teide van Tenerife. Na de nodige foto’s en op adem te zijn gekomen, beginnen we aan de afdaling. Dit kost minder energie maar het valt niet mee om over de keien naar benden te komen. Noah is als eerste bendeden. We gaan weer in de cabrio voor een rit van 1,5 uur terug. Noah is het ook wel zat. Leuk zo’n berg maar hij wil toch echt naar het zwembad. Bij het hotel kunnen we geen plaats vinden om de auto te parkeren. Wat is het druk, ook in het zwemparadijs. Veel Spanjaarden die van hun vrije dag genieten, want vandaag is het 1 mei, de dag van de arbeid. Een feestdag in Spanje. Het is zo druk bij Splash World dat we geen ligbedjes kunnen vinden. We gaan naar het zwembad bij ons hotel voor een verfrissende duik in het water.

Share with:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.