We gaan naar de haaien….

Vandaag is Noah rond 9 uur wakker, half 10 gaan we ontbijten. Vanmiddag om 14:45 begint onze excursie. Na het ontbijt zijn we even op de kamer maar mama wil daarna naar de zee of het zwembad. Noah heeft geen zin, is druk met filmpjes kijken op de iPad en wil een beetje chillen. Mama gaat alleen bij het zwembad liggen. Ze maakt ook nog wat foto’s van de zee die vandaag erg mooi azuurblauw is. Rond half 2 gaan we lunchen, zodat we ruim op tijd klaar zijn voor onze excursie. 14:45 worden we opgepikt door een open bus. We maken een kort ritje maar wel winderig en lawaaiig naar de plek van waar we verder gaan met de boot. Aangekomen op het strand zien we de piratenboot net aankomen. We krijgen een reddingsvest mee en gaan aan boord. Er zijn veel piraten en ze geven een show. Ook lopen ze steeds langs met drinken. We gaan voor anker, net voor de kust en mogen van boord met onze flippers, duikbril en snorkel. In het water zien we mooie tropische vissen, soms hele scholen en wij zwemmen er dwars doorheen. Het is alleen wel erg druk in het water, alle mensen zwemmen bij elkaar op een kluitje. Noah vraagt mij waar de haaien zijn en of dit wel de juiste excursie is. Mama vraagt het na en de reisleider geeft aan dat dit een opwarmertje is, eerst de kleine vissen en dan de grote. We hoeven ons geen zorgen te maken. We gaan weer aan boord en we varen verder. In het water zien we een soort vlonders met in het midden de zee, net een zwembad. Ze leggen uit dat we eest naar de roggen gaan en dan naar de haaien. We lopen naar de roggen en als we langs het bad van de haaien lopen, ziet mama een haai zwemmen. Jeetje, ze zijn best groot. We gaan aan de rand van het bad met de roggen zitten met onze benen in het water. Er zwemmen veel roggen, Stingrays, en sommige worden vastgehouden door de verzorgers. De verzorgers lopen langs de mensen, zodat we de staart kunnen aanraken. Daarna mogen we de rog, zijn ruwe huid, aanraken. Vervolgens mogen we in het water gaan staan en laat de verzorger de rog langs onze rug en buik gaan. De donkere bovenkant van de rog is ruw maar de witte onderkant is erg zacht. Ook mogen Noah en ik nog met de rog op de foto, als we deze samen vasthouden. De rog weeg 16 kilo. En dan…. is het tijd voor de haaien. We mogen in het bad zwemmen en snorkelen, het bad waarin mama net die grote haaI gezien heeft. We gaan toch maar het water in, want daarvoor zijn we gekomen. Duurt even maar dan zien we toch echt een haai zwemmen en nog een. Je kunt ze goed zien. We zwemmen een tijdje maar toch wel een gek idee dat je zwemt in een bad met haaien. Als we eruit gaan vraagt mama hoeveel haaien er in het bad zwemmen, het zijn er 11. Ze kunnen wel tot 5 meter groot worden. Noah heeft filmpjes gemaakt maar zijn foon in de hoes heeft een beetje kuren, maakt soms uit zichzelf foto’s. Als we uit het water zijn, zien we in een hoek van het bad heel veel haaien op een kluit liggen. We lopen nog even langs de bak met de babyhaaien maar ook bij deze haaien, niet aanraken want ook zij hebben tanden. We gaan weer aan boord van het piratenschip. Krijgen een broodje en een drankje. Op de terugvaart een piratengevecht met zwaarden en zowaar een pistool. Het is al donker als we weer teruggaan naar ons hotel. Hebben het heel erg naar ons zin gehad. In het hotel eten we om 9 uur nog wat, lopen een rondje en gaan dan naar bed. Morgen koffers inpakken en dan terug naar Nederland.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.