Dag 5 Yucca Valley, Joshua Tree National Park en Gendale bij Phoenix

Yucca Valley, Joshua Tree National Park en Glendale bij Phoenix.

Vandaag is het tijd voor ons eerste National Park en dat is Joshua Tree National Park, bekend vanwege de Joshua Trees. Vanuit Yucca Valley is het 11 kilometer rijden. Bij aankomst in het visitor center krijgen we een kaart, een krantje en uitleg over het park. De ranger vertelt ons dat het sinds januari niet meer geregend heeft en dat er dorstige bijen zijn bij Keys View en Cholla Cactus Garden. Vanwege de dorstige bijen moeten we een paar kilometer voor deze plekken onze airco afzetten, omdat de bijen anders op de auto afkomen op het water dat van de airco afdruppelt. We gaan eerst op weg naar Hidden Valley en stoppen onderweg op verschillende plekken om foto’s te maken van de Joshua Trees.

image

image

imageAangekomen bij de Hidden Valley lopen we een stukje van de 1 uur durende trail. We lopen niet de gehele trail, omdat we nog meer willen zien en het is inmiddels ook 110 graden Fahrenheit. Daarna gaan we op weg naar Keys View, waar een mooi uitzicht is over de hoge en lage woestijn die in elkaar overlopen. Het is ook de plek van de dorstige bijen dus een paar kilometer ervoor zetten we de airco af. Als we aankomen, hangen er meteen bijen rond onze auto. Een man die net uit zijn auto is gestapt heeft een aantal bijen rond zich hangen. Jesse, Noah en Sylvia durven de auto niet uit maar Ed is onze held en waagt zich om een paar mooie foto’s voor ons te maken.

imageWij wachten in de auto, waarin de temperatuur behoorlijk oploopt. Ed komt veilig en wel terug in de auto en we vervolgen onze weg naar Jumbo Rock. Bij Jumbo Rock stappen we uit en lopen de korte trail naar Skull Rock. Een rots die lijkt op een doodshoofd.

image

imageAls laatste gaan we naar Choalla Cactus Garden, ook daar dorstige bijen. Airco dus weer uit maar hier valt het wel mee met de bijen. Jesse en Noah willen in de auto blijven zitten maar Ed en Sylvia stappen uit om foto’s van de cactusvelden te maken.

imageEd redt Sylvia van 2 bijen die zich op haar kleding genesteld hebben. We stappen in om via Cottonwood naar de andere kant van het park te rijden. Onderweg verandert het landschap en komen we geen Joshua Trees meer tegen. Afgedaald naar Cottonwood pakken we de Interstate 10 richting Phoenix. Onderweg steken we de Colorado River over en ook onze eerste staatgrens van California, de Sunshine state, naar Arizona, de Grand Canyon state. Na enkele uren over de Interstate 10, waar zowel links als rechts van ons kleine zandkolkjes, mini tornado’s te zien zijn, doemt in de woestijn de voorsteden van Phoenix op. Wij logeren in Glendale dat net voor Phoenix ligt. We hebben 2 kamers geboekt in het Thunderbird Executive Inn Convention Center.

image

Bij de recensies op Tripadvisor heeft Ed gelezen dat het op een schoolcomplex ligt. We rijden de ingang van de Thunderbird school of global management in en bevinden ons op de schoolcampus. We checken in en gaan naar onze kamers. Deze zijn mooi en van alles voorzien. Op de campus kun je ook eten en omdat we trek hebben, wandelen we over de campus op weg naar de pub.

imageWe bestellen wat te eten en als het eten wordt klaargemaakt nemen we een kijkje in de tower van de campus. Voorheen was de schoolcampus een vliegveld en vandaar de toren. Ben je in de buurt van Phoenix, dan kunnen we deze accommodatie zeker aanraden. Wij hebben het kunnen boeken tegen een gereduceerd tarief, 130 euro voor 2 kamers met een kingsize bed en ontbijt. Op de tweede verdieping is een lounge waar snacks en drinks staan voor de gasten. Maar vooral de locatie maakt het erg bijzonder, een heuse Amerikaanse schoolcampus. Noah en Sylvia nemen na het eten nog een duik in het zwembad. Het is hier zo warm, dat we tot half 10 in het zwembad blijven. Ed en Sylvia gaan op zoek naar het volgende hotel maar niks wat zo leuk is als Thunderbird. We besluiten daarom om nog een nachtje te blijven en morgen een rustdag te nemen. Beetje de buurt verkennen, misschien shoppen, zwemmen en ons voor te bereiden op de volgende stop, de Grand Canyon.

Share with:


2 gedachten over “Dag 5 Yucca Valley, Joshua Tree National Park en Gendale bij Phoenix

  1. Jammer van de bijen en wat is die Ed een held. Een hele belevenis zo’n reis leuk om al die plekken te zien.
    wij hebben nu ook vakantie heerlijk vrij 3 weken lang.
    Geniet lekker met z’n vieren en ik hou van jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.