Dag 4 Van Glendale naar Yucca Valley via Mount Laguna, Borrego Desert en Palm Springs

Van Glendale naar Yucca Valley, via Mount Laguna, Borrego Desert en Palm Springs.

Vandaag maken we onze eerst tocht door het natuurgeweld. We reizen vandaag via Mount Laguna, Borrego Desert en Palm Springs naar Yucca Valley. Yucca Valley ligt ongeveer 10 kilometer van Joshua Tree National Park, waaraan we een bezoek willen brengen. Bij vertrek vanuit San Diego nemen we afscheid van de kust, die we pas bij San Francisco weer zullen tegenkomen. Met de SUV beginnen we onze klim naar Mount Laguna maar stuiten we op een wagen met een stopbord. Do not pass. Paint striper ahead.

imageEr wordt aan de weg gewerkt en stapvoets gaan we de berg op. Wanneer er een turn out is, zetten de wegwerkers hun wagen aan de kant en laten ons en de andere auto’s passeren. Het is een kleine omweg om via Mount Laguna te rijden maar dat is het uitzicht meer dan waard.

imageimageOp de berg maken we mooie foto’s van het overweldigende berglandschap en zien we de groene berghellingen overgaan in rotsachtige hellingen.

imageWe komen steeds dichter bij de Borrego woestijn en besluiten er doorheen te rijden naar Borrego Springs. Vanuit Borrego Springs kun je een wandeltocht door de woestijn maken naar Palm Canyon. Onderweg maken we bij vista points en turn outs mooie foto’s van het bergachtige woestijn landschap. De SUV geeft aan dat het inmiddels 100 graden Fahrenheit is en dat voelen we. Rond het middaguur komen we aan in Borrego Springs en omdat het zo warm is zien we de wandeltocht naar Palm Canyon niet zitten.

imageWe rijden door Borrego Springs en zijn verbaasd dat er toch zoveel huizen staan in deze woestijn vallei. We beklimmen de bergen met onze SUV en zien hoe uitgestrekt Borrego Springs eigenlijk is.

imagePalm Desert en Palm Springs zijn onze volgende bestemmingen. Het zijn groene oases in de woestijn.

imagePalm Desert, qua naam minder bekend is een stadje met een gemoedelijke, mondaine sfeer. De merk winkels, zoals Gucci, zien we aan ons voorbij trekken. Palm Springs heeft de naam maar blijkt uitgestorven, zelfs de enige mall is gesloten.

imageWe verlaten Palm Springs dan ook snel naar Yucca Valley, waar ons Best Western hotel Joshua Tree staat. In ons hoofd is Yucca Valley een klein verlaten woestijn stadje maar dat blijkt toch anders. Het is een langgerekt stadje, gelegen langs de weg maar alle fastfood ketens zijn er vertegenwoordigd. We checken in, in ons hotel en de kamers zijn ruim en netjes. Voor het avondeten proberen we John’s Place die ons is aangeraden door de receptioniste van het hotel. Het eten zou vers en goed zijn en dat spreekt ons wel aan. Het klopt, het eten is goed, de kleine mannen gaan voor de cheeseburgers, Ed voor de ribs en Sylvia voor de steak. Na het avondeten rijden we een rondje door het stadje en kopen wat lekkers en een foto kaartje voor Jesse bij Walmart. Terug op de kamer boeken we het volgende hotel in Glendale bij Phoenix.

Share with:


Een gedachte over “Dag 4 Van Glendale naar Yucca Valley via Mount Laguna, Borrego Desert en Palm Springs

  1. Mooi, jammer dat het dan zo heet is dat vergt energie.
    Kunnen de kleine mannen goed met elkaar overweg.
    De post vandaag 14-07-2016 uit de bus gehaald en weggelegd nu gaan we zondag weer kijken.
    Dat alles maar voorspoedig mag verlopen en het is leuk om jullie zo te volgen. groetjes en ik hou van jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.