Dag 3 San Diego, Coronado Island en La Jolla

San Diego, Coronado Island en La Jolla.

Vandaag beginnen we aan onze eerste grote rit van Los Angeles naar San Diego, volgens TomTom 188 kilometer. De ochtend in Los Angeles begint bewolkt maar hoe meer we naar het zuiden rijden, hoe zonniger het wordt. In San Diego hebben we een motel geboekt van America Best Value waar we rond 12 uur aankomen, te vroeg om in te checken. Ons eerste motel en ik denk ook wel ons laatste. Het motel ligt pal langs een weg en blijkbaar op de vliegroute, dus constant lawaai. Ach, we moeten alles een keer geprobeerd hebben. We besluiten rond te rijden, op zoek naar de jachthaven maar lopen in het centrum vast. Er is vandaag een event en we mogen niet doorrijden. We zien allemaal mensen en fotografen en er is een parade van ‘sterren’ die naar het publiek zwaaien. Wij dachten aan lokale verkiezingen maar het blijken honkballers te zijn. Wat jammer dat ze niet hun mooie, witte honkbal tenue dragen. Als een gedeelte van de parade voorbij is, mogen we onze weg vervolgen. We zien een hele lange, hoge brug over de baai van San Diego en daar willen we graag over rijden. Maar hoe komen we daar en waar gaat die brug naartoe? Het duurt even maar dan rijden we over de brug op weg naar Coronada Island.

imageHet uitzicht vanuit de auto is fantastisch en Jesse, onze fotograaf, schiet mooie foto’s vanuit de auto. We rijden wat rond in de auto over het eiland en maken een stop bij Park View Bay. Vanuit dit kleine maar mooie parkje heb je een fantastisch uitzicht over de baai van San Diego.

imageInmiddels trek gekregen dus we lunchen op Coronado Island, waar de sfeer gemoedelijk is en je niet het idee hebt dat je in een stad bent.

imageInmiddels is het drie uur, tijd om in te chechen. De kamers zijn schoon en basic maar prima voor 1 nachtje. Ed en Noah nemen een plons in het zwembad en mama zoekt op internet naar de volgende locatie. Dat wordt Yucca Valley, zodat we vlakbij het Joshua Tree National Park zijn. We maken ons klaar voor het avondeten in La Jolla. Ed heeft op Tripadvisor gezien dat de Taco Stand nummer 1 is. Aangekomen bij de Taco Stand is het een klein maar druk tentje. De taco’s en de burritos worden voor je ogen vers gemaakt. We nemen onze taco’s mee en zoeken een plekje op het strand om ze op te eten. We vinden een mooi plekje met twee grote strandwacht stoelen.

image

Het is even klauteren om in de stoelen te komen maar als we onze taco’s opeten voelen we ons bevoorrecht en kijken naar de zon die al bijna onder isimageWat een leven, wat een mooi plekje, je zou hier toch maar wonen. Jesse en Noah zijn onder de indruk van de stad en Jesse laat weten hier wel te kunnen wonen.

imageWe rijden terug naar ons motel en al om 10 uur liggen we op bed. We zijn alle 4 moe van de lange dag en ik denk dat het tijdsverschil ons ook nog parten speelt.

Share with:


Een gedachte over “Dag 3 San Diego, Coronado Island en La Jolla

  1. Ziet er leuk uit maar lijkt me ook wel vermoeiend vooral voor het kleine mannetje.
    Dinsdag na dat ik bij Piet ben geweest naar jullie huis gegaan reclame bladen hingen uit de brievenbus, geen moeite gehad met de deur. Het weer is hier hetzelfde wisselvallig. Bij jullie ziet het weer en de omgeving er picobello uit.
    Gelukkig vrijdag voorlopig de laatste werkdag. Leuk om jullie te volgen ben ik er toch een beetje bij. Ga maar lekker genieten, kusjes en tot blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.