Dag 2 Los Angeles, Santa Monica pier en Hollywood

Los Angeles, Santa Monica pier en Hollywood.

Rise and shine, we zijn allemaal vroeg wakker en om 8 uur zitten we al aan het ontbijt. Daarna stappen we in onze SUV op weg naar onze eerste attractie, de Santa Monica pier.

image

Het is druk op de snelweg en al snel staan we in de file. We bereiken de Santa Monica pier en parkeren de SUV in een zijstraat in een Public Garage. Je kunt hier overigens de eerste 90 minuten gratis parkeren, we blijven Nederlanders.image

Santa Monica beach en de pier hebben iets magisch op ons alle vier en we slenteren over de houten, nostalgische pier.

imageDe kermis attracties zijn nog niet in werking maar toch is het al druk.

imageHet mooie strand is kilometers lang en erg breed en er staan van die typerende blauwe strandwacht huisjes. We voelen ons als in een film.imageNa het verlaten van de pier wandelen we over de promenade die zo typerend is voor hier, joggers en fietsers gaan ons voorbij.

imageWe staan kort stil bij Muscle Beach maar mama vraagt zich af waar nou die Muscle guys zijn. Misschien omdat het een maandag is maar het is rustig. Eigenlijk willen we helemaal doorlopen naar Venice Beach maar het is warm en om niet meteen al onze krachten te verbruiken gaan we terug naar de SUV en vervolgen onze weg naar Hollywood. In Hollywood lunchen we bij Subway, toch wel onze favoriete lunchtent en gaan op zoek naar de Hollywood Sign. We hebben ‘m al gespot vanuit de auto maar besluiten om naar boven te rijden, naar de Observatory om ‘m beter te zien en foto’s te maken.

imageWe zijn niet de enige, het is er druk met auto’s en (school)bussen. Na de Observatory willen we naar de Walk of Fame maar waar ligt deze, was het Sunset Boulevard? Nee, blijkbaar niet. Los Angeles is erg groot maar wij hebben denk ik een paar rondjes gereden om de Walk of Fame en uiteindelijk aan een wegwerker gevraagd waar het is. Hollywood Boulevard was het antwoord via de 101 Noord, logisch en nu vinden we het vast zo. Hollywood Boulevard is lang en de Walk of Fame liet even op zich wachten maar opeens was deze naast ons! Wederom de SUV in een Public Garage geparkeerd, wat stukken goedkoper is dan een Private. Nu begint de 2 à 3 mile lange walk voor ons, op zoeken naar onze sterren en kijken of er nog een ster voor ons vrij is.

imageSommigen van ons blijken al een ster te hebben :-).

imageVoor Noah was de Walk toch wel erg lang en als je 11 bent, liggen er nog weinig sterren van jouw idolen.

imageNa een paar uurtjes slenteren gaan we terug naar ons hotel en nemen een duik in het zwembad en bubbelen in de jacuzzi. We kleden ons om voor het avondeten. De keuze is gevallen op El Pollo Inka, een Peruaans restaurant en volgens Tripadvisor nummer 1 in Lawndale. Dat nummer 1 is terecht, het eten is vers, smaakt goed en de porties zijn royaal. Noah is zo moe, dat hij eigenlijk bijna niks eet. Het was ook een drukke eerste dag, waarin we veel van LA gezien hebben. De (kleine) mannen gaan dan ook meteen slapen en Ed en ik boeken een hotel voor onze volgende nacht. Dat wordt San Diego!

Share with:


2 gedachten over “Dag 2 Los Angeles, Santa Monica pier en Hollywood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.