Dag 13 Van Moab naar Bicknell en Capitol Reef

Van Moab naar Bicknell en Capitol Reef

Eigenlijk willen we van Moab naar Bryce Canyon National Park maar omdat er niks betaalbaars te boeken is in de buurt van Bryce, hebben we besloten naar Bicknell te gaan, dichtbij het Capitol Reef National Park. We waren niet van plan om dit park te bezoeken maar omdat Bicknell maar 10 miles van Het Capitol Reef is, kunnen we dat niet links laten liggen. Rond 11 uur verlaten we het zonnige Moab. De rit naar Bicknell duurt een kleine 3 uur. Onderweg is het zonnig maar als we de laatste 50 kilometers door de bergen rijden, naar Bicknell, slaat het weer om. Het wordt bewolkt, bliksemflitsen, regen, hagel, het gaat flink tekeer.

image

Langs de weg zien we een dode koe liggen. Het weer klaart op maar het is nog altijd bewolkt. Als we Bicknell binnenrijden, is het behoorlijk afgekoeld.

image

Nog altijd een 32 graden, aanzienlijk koeler maar eigenlijk wel aangenaam. We checken in bij het motel waar we twee kamers geboekt hebben maar helaas ze hebben toch maar een kamer voor ons gereserveerd. Helaas zit het motel vol, dus we besluiten toch maar met ons viertje in een kamer te verblijven. De koffers in de kamer gezet, gaan we op pad voor de luch en dan naar het Capitol Reef National Park.Bij het Capitol Reef bezoeken we eerst Chimney Rock, de schoorsteen.

image

image

Daarna gaan we door naar Goosenecks Point, hier meandert de Colorado River net als bij de Horseshoe Bend.

image

Mooi maar de rivier staat hier niet zo hoog, waardoor het hoefijzer minder uitkomt. We rijden door naar Hickman Bridge. Een trail van 1 mile brengt ons naar de natuurlijke brug. Als we er al een behoorlijke klim hebben opzitten is het nog 0.7 mile, oké dat belooft wat.

image

Het lukt om de natuurlijke brug te bereiken, waar je onderdoor kunt lopen.

image

We dalen af naar beneden en dan trekt de hemel weer dicht en begint het te rommelen. Zijn we op tijd bij de auto voor de bui losbreekt? We zijn op tijd, net als we in de auto zitten begint het zacht te regenen. We eten in Bicknell bij Sunglow, een soort Amerikaanse diner. Rond 11 uur liggen we allemaal in bed en gaan we slapen.

Share with:


Een gedachte over “Dag 13 Van Moab naar Bicknell en Capitol Reef

  1. Fijn dat het wat koeler, wat bij ons ook het geval is maar het blijft erg broeierig want er staat geen zuchtje wind puf puf.
    Jammer dat er geen twee kamers zijn maar ja het is vakantie, dan kan je iets meer hebben of niet.
    Weer een prachtig en adembenemend landschap.
    Een prettig vervolg van de vakantie ik blijf jullie volgen erg leuk.
    Kusjes en groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.