Dag 15 Van Cedar City naar Las Vegas via Zion National Park

Van Cedar City naar Las Vegas via Zion National Park.

Het motel in Cedar City serveert ontbijt en wel onze geliefde wafels.

image

Om kwart over 8 zitten we dan ook al aan het ontbijt, omdat we vandaag via Zion National Park naar Las Vegas rijden. Vooral Noah verheugt zich erg op Las Vegas, hij is de nationale parken een beetje zat. Heel begrijpelijk als je 11 jaar bent. Zion bereiken we via het leuke plaatsje Springdale en we zien dat vanaf daar al de shuttlebussen rijden naar het park. Het is nog vroeg, rond 10 uur dus we besluiten het park toch maar in te rijden met de auto. Het kaartje van het park laat zien dat het een langgestrekt park is. We rijden door een lange tunnel door de berg en later nog een korte tunnel. Vreemd deze staan niet op de kaart van het park. Sylvia werpt nog eens een blik op de kaart. Blijkt dat we zijn afgeslagen naar de highway die dwars door het park loopt. We keren daarom terug. De toeristische highlights, de Points, zijn niet per auto maar alleen met de shuttlebus te bereiken. Terug bij het visitor center parkeren we de auto en vervolgen onze weg per bus naar Point Zion Lodge om vanaf daar de trail naar de Esmeralda Pools te lopen. Hier zijn 3 natuurlijke pools en ook watervallen.

image

De trail duurt ongeveer een uur en is gemakkelijk. We bereiken na toch wel een klimmetje over aangelegde traptreden de  Lower Esmeralda Pool en 2 kleine watervallen.

image

Mooi, want weer een heel ander gezicht dan de andere nationale parken. We lopen door naar de Middle Esmeralda Pool maar de Upper Esmeralda Pool geloven we wel, want weg hebben nog een rit van bijna drie uur voor de boeg naar Las Vegas. Viva Las Vegas, here we come!

image

We passeren onderweg drie staatsgrenzen, van Utah via Arizona naar Nevada. Uiteindelijk doemt Las Vegas op maar helaas is de lucht niet helder, waardoor het op afstand minder spectaculair is. Dichterbij gekomen zien we het indrukwekkende Las Vegas met zijn hoge gebouwen. Aangekomen bij het hotel, bereiken we de receptie via het casino. Na het inchecken lopen we naar en over The Strip.

image

Wat een waanzinnige stad, echt helemaal over de top. De fonteinen van Bellagio, de Eiffeltoren van Paris en de grote kleurrijke mensenmassa, je kunt hier je ogen uitkijken.

image

image

image

Terug bij ons hotel gaan we slapen, want morgen en overmorgen hebben we nog een dag in Las Vegas.

Share with:


Een gedachte over “Dag 15 Van Cedar City naar Las Vegas via Zion National Park

  1. Zeker indrukwekkend dat kennen wij niet in Nederland.
    Ik geloof graag dat de kleine man blij is om in Las Vegas te zijn, ik denk dat de grote mannen dit ook wel vinden. hier was het toch allemaal om te doen, dit is het!!!!!
    Niet te veel vergokken maar wat dat is wel leuk te doen, heel veel plezier ik zie de blog wel weer over de belevenissen in Las Vegas, groetjes en kusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.