Dag 19 van Bakersfield naar Fresno via Sequoia National Park

Van Bakersfield naar Fresno via Sequoia National Park.

Vandaag willen we de Sequoia Trees zien en daarom besluiten een bezoek te brengen aan Sequoia National Park.

imageIn dit park staat de General Sherman Tree, dit is de Sequoia Tree met de grootste omtrek, namelijk 31 meter. De weg in het park is erg bochtig en Ed stuurt ons behendig omhoog. We rijden het Giant Forrest in en zien onze eerste Sequoia Trees.

image

image

imageDe bomen zijn ontzettend hoog en de stam is bruinrood tot cognac kleurig, een indrukwekkend gezicht. We rijden naar de plaats waar de korte trail naar de General Sherman begint. Als we uitstappen komt de geur van het bos je tegemoet. Er wordt in dit park gewaarschuwd voor beren, dus etenswaren goed, uit het zicht, opbergen. Na een korte trail bereiken we de General Sherman.

imageImposant door de omtrek van zijn stam. De boom is 2200 jaar oud.

imageWe maken foto’s van General Sherman maar ook van andere indrukwekkende Sequoia Trees.

image

imageWe hebben nog niet gegeten maar in dit park zijn ook niet veel eettentjes. Wel is er een supermarkt dus kopen we donuts en chips. Geen voedzame lunch maar omdat we trek hebben smaakt het best goed. Daarna beginnen we aan onze reis naar Fresno, waar we de nacht doorbrengen. Accomodaties bij de parken zijn al volgeboekt of zo prijzig, dat we liever een stadje doorrijden. Het hotel in Fresno is oké maar er staan zoveel hekken omheen dat het ons toch een beetje het gevoel geeft dat het een wat mindere buurt is. Morgen staat alweer ons laatste National Park op de planning, Yosemite National Park. Het schijnt een van de mooiste parken van de VS te zijn, we zijn benieuwd!

Share with:


2 gedachten over “Dag 19 van Bakersfield naar Fresno via Sequoia National Park

  1. Ben benieuwd naar de foto’s van deze boom, gelukkig kan Ed goed rijden want al die bochten daar word je duizelig van.
    Mist het kleine mannetje Jesse of gaat alles goed. alles goed gegaan in het hotel in Fresno geen overval? gelukkig alweer de laatste planning voor een park ja het gaat toch allemaal heel snel voorbij nu op naar Los Angeles of iets anders ik lees het wel, groetjes en kusjes

  2. Leuke imposante foto’s wat een boom denk dan daar had ik bij moeten zijn maar ja ik ben hier, gelukkig hebben we nog een week vakantie zie met genoegen uit naar de nieuwe avonturen groetjes en kusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.