Dag 20 van Fresno naar Merced via Yosemite National Park

Van Fresno naar Merced via Yosemite National Park.

Voor ons het laatste National Park, Yosemite National Park, staat op het programma.

image

image

image

Vanuit Fresno is het drie kwartier rijden naar de ingang van het park.

imageIn het park willen we een bezoek brengen aan de Yosemite Falls. Deze waterval is 243 meter hoog.

imageHet valt op hoe druk het in het park is. Het duurt daarom enige tijd voor we een parkeerplekje gevonden hebben voor de SUV. We gaan op weg naar de lower trail van de Yosemite Fall. De trail is erg kort en voor we het weten staan we er al.

imageMet ons vele mensen en het krioelt bij de rotsige uitlopers van de waterval. Druk maar ook erg warm en we hebben geen zin om door de mensenmassa te klimmen om dichter bij de waterval te komen. Terug naar de auto willen we naar de andere kant van Yosemite Village. Helaas lukt dit niet, de weg is afgezet en alles is hierdoor eenrichtingsverkeer.

imageJammer, waarschijnlijk door de drukte om het verkeer in goede banen te leiden. We besluiten daarom de village uit te rijden en onderweg een stop te maken bij de Merced River. Ed wil graag een foto maken en Noah en Sylvia willen zwemmen in de rivier. We stoppen in de buurt van een brug. Noah en Sylvia gaan het water in maar wat is dat koud. Koud maar dit kunnen we niet laten gaan en we wagen ons in het water. Na een tijdje voelt het heerlijk aan en zwemmen we naar de overkant van de rivier. Het water is helder en de bodem zanderig. Op de meeste plekken kun je staan. Heerlijk deze verfrissende duik. Ed heeft foto’s van de rivier en van ons gemaakt.

imageWeer in de auto vervolgen we de rit van 1,5 uur naar Merced. De Merced River blijft lange tijd naast ons lopen maar dan kronkelt deze toch van ons weg.

imageHet landschap verandert van bergen en bossen in heuvels en fruitteelt. Het is zomer en daarom is het gras geel. Denk dat de lente het mooiste jaargetijde is om dit gebied te bezoeken. Waarschijnlijk minder druk, minder warm, groener en staat er meer water in de rivieren. Aangekomen bij ons Holiday Inn hotel is het al 18:00 uur. We installeren ons in de kamer en gaan eten bij The Bar B-Q Pit.

imageEd heeft op Tripadvisor gelezen dat deze diner geliefd is bij de locals dus dat beloofd veel. Klopt, het eten smaakt heerlijk en is een aangename afwisseling met de fastfood ketens. Ed gaat voor de BBQ Ribs, Noah voor de BLT Sandwich en Sylvia voor de Fajitas. Onze buikjes vol gaan we terug naar het hotel. We zoeken een hotel voor de komende twee nachten in of rond San Fransisco. Het wordt het plaatsje Castro Valley.

Share with:


Een gedachte over “Dag 20 van Fresno naar Merced via Yosemite National Park

  1. Lekker gegeten dar is zeker een afwisseling na al dat fastfood.
    Zo gezwommen in een rivier in Amerika, dat is wel tof al was het wat koud.
    San Francisco leuk daar heb je toch van die wegen die zover naar beneden dalen en met zo’n tram of rails lijkt me geweldig om te zien. Ja misschien voor herhaling vatbaar in de lente wie weet.
    Groetjes en kusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.