Dag 21 van Merced naar Castro Valley bij San Francisco

Van Merced naar Castro Valley bij San Francisco.

Vanmorgen doen we rustig aan en beginnen met een lekker ontbijtje in het hotel. De rit naar Castro Valley is maar 1 uur en 3 kwartier, inmiddels een eitje voor ons. We kunnen tot 12:00 uur in onze hotelkamer blijven dus neemt Sylvia na het ontbijt een duik in het zwembad en zwemt 30 (kleine) baantjes. Rond 12 uur checken we uit en gaan op weg. Voor San Francisco wordt het file rijden en om half 3 komen we aan in de Comfort Inn in Castro Valley. Het blijkt een goede hotel keuze te zijn. Gisteravond laat nog geboekt en we vonden vaak hotels met maar 1 Kingsize bed maar dat is niet echt handig voor ons drietjes. De kamer in de Comfort Inn is groot en nieuw, heeft 2 Queensize bedden en is van alle gemakken voorzien.

image

Beetje bijgekomen van het file rijden gaan we op pad naar Oakland voor een wijnproeverij. Helaas het is alleen een proeverij en geen wijngaard dus we gaan niet naar binnen. Wel brengen we een bezoek aan de Marina bij Jack London Square.

imageLekker even zeilbootjes kijken. Het is inmiddels 5 uur als we besluiten toch maar naar San Francisco te rijden. Het is erg druk en we gaan een tolweg/brug over. Niet de beroemde Golden Gate maar toch indrukwekkend. In het centrum is het mega druk en door de hoge gebouwen schijnt er geen zon. Inmiddels is het nog maar 60 graden Fahrenheit, terwijl wij rond de 100 graden gewend zijn. Pier 39 zien we liggen maar we besluiten door te rijden op weg naar de Golden Gate Bridge. Het wordt mistig.

imageDe gehele San Francisco Bay is mistig en mensen lopen met dikke kleren aan.

imageWij zitten in onze zomerkleren in de SUV op weg naar Sausolito via de Golden Gate Bridge.

imageSausolito is een jachthaven. We tanken er en eten wat en voelen dat we toch echt te koud gekleed zijn. Klappertandend komen we aan bij de SUV, morgen warme kleren aan en mee!

image

Als we terugrijden naar Castro Valley zien we de mist en wordt het donker. Dit geeft de stad San Francisco iets mystiek.

imageHet is sowieso een hele mooi stad en morgen willen we er meer van zien. Het verkeer is druk en Ed stuurt ons behendig door de stad heen met zijn vele verkeerspleinen. Zowel links als rechts 5 banen en allemaal rode en witte autolichten maar Ed heeft er geen hinder van bij het rijden. Rond half 10 komen we weer aan bij ons hotel. De blog bijwerken, hopen dat we weer foto’s kunnen uploaden. Soms hebben hotels wel internet maar is het up en downloaden van foto’s niet mogelijk. In dit hotel gelukkig wel en daar maken we dankbaar gebruik van. Straks lekker slapen en morgen een hele dag voor de mooie en indrukwekkende stad San Francisco in alle warme kleren die we hebben ?.

Share with:


2 gedachten over “Dag 21 van Merced naar Castro Valley bij San Francisco

  1. Wat een mooi land is het toch zoveel verschillende zichten, jammer dat het koud is maar misschien ook wel even lekker na al die warmte, ja is toch gek als je al gereageerd hebt en dan pas de foto’s maar dan heb je meer van oh wat mooi vooral die boom schitterend en zo oud.
    Kijk al uit naar de volgende blog en foto’s, hopelijk van die straat in San Francisco waar die tram rijdt en de weg zo naar beneden loopt. Kusjes en groetjes ik hou van jullie o ja Esther gaat morgen aan de arbeid fijn voor haar ben er heel blij mee.

  2. Leuk om weer ff een paar dagen te lezen en wat een mooie foto’s Ed. Die bomen vindt Ray helemaal geweldig. Goed en fijn dat Ed zo behendig is in het verkeer. Geniet nog maar ff lekker met z’n drietjes het is zo voorbij.

    Knuffels en dikke kus,
    Je zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.