Dag 22 San Francisco

San Francisco.

Vandaag een hele dag voor de mooie stad, die we gisteren al een beetje ontdekt hebben. Na het lekkere en complete ontbijt in ons hotel, gaan we op pad met de SUV naar de stad. Het is zondag maar er staan wederom enorme files om de stad binnen te komen bij de Willie Brown Junior Bridge. We parkeren de auto in Chinatown, op zich al een attractie. Als we uitstappen is het een drukte van belang en blijkt er iets aan de hand te zijn, want er is een gedeelte van de straten afgezet. We zien een Chinese draak en horen oorverdovend vuurwerk, een paar minuten lang. Bizar zo’n Chinese wijk, midden in de stad, je waant je in China door de Chinese winkeltjes en restaurantjes. We lopen naar beneden, richting de kust en komen uit bij Pier 1. We willen graag naar Pier 39 en lopen langs het water naar Pier 39.

image

De mannen zijn druk met Pokemon Go en Noah vangt de ene na de andere Pokemon.imageAangekomen bij Pier 39 worden we getrakteerd op een mooi uitzicht op Alcatraz en de Sea Lions.

image

De SeanLions zijn erg leuk en grappig maar er zit wel een luchtje aan ?.

image

We vervolgen onze weg naar het punt waar de Cable Car gedraaid wordt. Voor deze halte staat een lange rij van mensen die willen opstappen.

image

Wij vervolgen onze weg lopend naar Lombard Street, het bochtige, beroemde straatje uit de film Herbie. Het is een behoorlijk steile klim.

image

Als we Lombard Street bereiken zien we het straatje van bovenaf maar voor een mooier uitzicht lopen we de traptreden naar beneden. Een drukte van belang met toeristen, die net als wij foto’s nemen.

image

We lopen naar Columbus Avenue en vervolgen onze weg over deze avenue op zoek naar wat te eten. Als het verkeerslicht voor ons aangeeft dat we door mogen lopen horen we een politie sirene, waardoor we inhouden. Een auto die voor de politieauto rijdt, rijdt erg snel. We snappen niet zo goed wat er gebeurt maar we denken dat de bestuurder die achterna gezeten wordt door de politie de macht over het stuurt verliest. Hij parkeert in ieder geval zijn auto met hoge snelheid tegen de auto’s die langs de weg geparkeerd staan. 4 of 5 auto’s schuiven tegen elkaar, een oorverdovende klap en rook. De mannen stappen uit de auto op verzoek van de schreeuwende agenten en worden in de boeien geslagen. In no time komen er 6 politiewagens aangesneld. We zien het gebeuren en bijgekomen van de eerste schrik vervolgen we onze weg op zoek naar Chinatown waar de auto staat.

image

We eten wat en gaan terug naar ons hotel. Op de terugweg rijden we langs de plek van de achtervolging en zien dat deze is afgezet. Politieauto’s en motoren en veel agenten zijn nog steeds ter plaatse. Voor we naar het hotel gaan, willen we de Golden Bay Bridge nog zien en fotograferen, omdat het vandaag vrij helder is. We rijden naar Fort Point en maken mooie foto’s van de brug.

image

De rit terug naar het hotel duurt lang door de file voor de Bay Bridge.

image

We eten bij Porkeys Pizza en gaan daarna terug naar het hotel. Het was een leuke maar ook enerverende dag. Noah praat nog lang na over het ongeluk dat we gezien hebben, want het heeft veel indruk gemaakt. Morgen gaan we beginnen aan de kustweg van San Francisco naar Los Angeles. Onze eerste stop is in de buurt van Monterey Bay.

Share with:


Een gedachte over “Dag 22 San Francisco

  1. Nou was dat een wild west gebeuren, dat is schrikken.
    Ja wat leuk die staat die zo naar beneden loopt, schitterend.
    Geweldig China Town en al die andere dingen dat zien wij alleen maar op de TV mar jullie beleven het met extra dingen die ook in Amerika gebeuren, ik geloof best dat kleine mannetje hier helemaal vol van is, hij maakt nog wel eens wat mee voor zo’n jong mannetje. Ga nog maar even genieten want het duurt niet erg lang meer en dan moeten jullie al weer naar huis, niet te begrijpen dat jullie al zo lang weg zijn, kusjes engroetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.