Kennedy Space Center

Vandaag brengen we een bezoek aan het Kennedy Space Center. 

Het museum toont de historie van de ruimtevaart. 

We zien ook de echte Atlantis. Dit is de eerste spaceshuttle. 

De buitenkant van de shuttle ziet er vreemd uit, bestaat uit allemaal kleine plaatjes. 


Je kunt zelf plaatsnemen in de cockpit van de shuttle.

Ook zien we de controlroom met de consoles. Vergeleken met nu ziet het er ouderwets uit dus je vraagt je af hoe het ze gelukt is zo’n prestatie te leveren. 

Voor we met de bustour meegaan voor een tour over het terrein gaan we eerst lunchen. We bestellen een combo van een hot dog met chips. Dat zie je hier vaak maar is voor ons wel een beetje vreemd, lunchen met chips. We gaan zitten aan een tafeltje waarop een bordje staat dat je de vogels niet mag voeren. Mama pakt een Dorito uit haar zakje en voor ze deze in haar mond kan steken vliegt er een brutale vogel voorbij die het chipje uit haar hand eet. Voeren is dus niet nodig, ze stelen het zo uit je handen :-). Na de voedzame lunch stappen we in de bus. We maken een tour over het terrein. 

Het terrein wordt omringd door natuur en je ziet er vaak ook alligators, slangen en zeekoeien. Vandaag helaas niet, want het is te heet en dan zoeken deze dieren net als wij de koele plekjes op. In het andere gebouw zien we de Apollo. 

Deze is heel erg lang en je kunt er onderdoor lopen.

We gaan weer terug met de bus naar het vistor center en zien een 3D IMAX film. Voor Noah duurt de film wel een beetje lang. Na de film lopen we nog even door de shop. He, wie is die astronaut? 

We gaan terug naar het hotel. Onderweg pakken we de afrit naar de cruise port, omdat je vanaf daar de lancering ook goed zou kunnen zien. We ontdekken wat plekje vanaf waar je een goed uitzicht hebt over het water naar het NASA terrein. Terug in het hotel raadplegen we de IPad en zien dat er pas een lancering is over 20 dagen. We zoeken op internet en de launch van de Falcon 9 is helaas tot nader te bepalen datum uitgesteld. De eerst volgende lancering, van een andere raket, is pas in september. Wat jammer, we hadden ons hier zo op verheugd. We zijn best moe van de korte nacht van gisteren en besluiten daarom vroeg te gaan slapen. Morgen gaan we waarschijnlijk naar Miama voor alweer onze laatste 2 nachtjes.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.