Miami

Na het ontbijt beginnen we aan de ruim 3 uur durende rit naar Miami. We hebben nog geen hotel geboekt, spannend dus waar we vanavond slapen. We twijfelen nog tussen Fort Lauderdale en Miami. Onderweg was het wel even schrikken. De auto’s voor ons begonnen ineens spontaan te remmen en wij dus ook. Er lagen allemaal stukken vrachtwagen band op de weg. Een heel groot stuk komt met grote vaart op ons af maar we kunnen niet meer naar rechts of naar links. Het stuk band gaat onder onze SUV door en raakt onze auto, dus we horen een paar knallen. Op een rustplaats kijken we of we schade hebben. Behalve wat donker strepen van het rubber op de bumper is er niks te zien. Hoewel materiële schade natuurlijk het minste is waar we ons druk over maken. Dankzij de stuurkunsten van Ed is het gelukkig alleen met de schrik afgelopen. Als we bij Fort Lauderdale in de buurt komen, beginnen de torenhoge flats. Fort Lauderdale rijden we voorbij maar we nemen geen afslag. Miami komt daarna met nog meer torenhoge flats. 

We willen eerst wat eten en gaan er in Miami bij een exit af en komen in een winkelstraat terecht, Lincoln Road. We parkeren de auto en gaan op zoek naar de eettentjes. Er zijn hier minder eettentjes maar wel overal shops. Mama kan het niet laten en koopt weer wat bij de Victoria’s Secret. Ook schoenen van Micael Kors bij de Macy’s. Daarna gaan we op zoek naar de Ocean Drive of was het nou Boulevard? We rijden door Miami Beach, het is druk en heel veel torenhoge flats. We maken een stop voor het avondeten bij de Mall Aventura. Dit is echt een hele grote Mall, een rechtstreeks shopparadijs. Maar niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen. Porsche en Jaguar showen hier hun paradepaardjes. Ik neem wat foto’s van de mannen bij de cars.

We kijken naar de prijskaartjes en de Jag’s kunnen je al kopen rond de ton dollars.

Noah vindt de USA nu echte te gek en zou er zelfs wel willen wonen!!! In de Mall zie je behalve winkels ook fonteintjes en een vijvertje met Koi karpers, echt iets voor Ed. 

We gaan naar de Foodcourt, inmiddels weten we dat dat geen supermarkt is maar een eetplein. 

Noah wil een burger met fries van Five Guys en Ed en ik gaan voor de Sushi. Na het eten wil mama nog even shoppen maar ze is zo terug. Zoveel keuze en eigenlijk is ze het ook wel een beetje zat. Daar we nog geen hotel hadden en Miami toch wel erg druk vinden voor ons laatst vakantiedag, besluiten we terug te gaan naar het hotel waar we onze reis begonnen zijn. Best Western Gateway to the Keys. Dit is ook Noah zijn favoriete hotel, de villa in Orlando niet meegerekend. 

Morgen is dus onze laatst volle vakantiedag, omdat we vrijdag bijtijds moeten vertrekken. Ik zo’n vermoeden dat we er morgen een lummeldagje van maken en genieten van een duik in het zwembad. In Nederland is het namelijk al behoorlijk koud en nat, voor de tijd van het jaar. Hier is de temperatuur de hele 3 weken vrij constant rond de 95 graden en eigenlijk te warm voor de tijd van het jaar. Wij gaan er nog even van genieten, want hierna kunnen onze korte broeken en mama’s jurkjes weer een aantal maanden de kast in.

Share with:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.