Dag 24 van Watsonville naar Santa Maria via Highway 1 langs de Pacific Coast

Van Watsonville naar Santa Maria via Highway 1 langs de Pacific Coast. Motel 6 serveert geen ontbijt en daarom ontbijten we bij Subway. Voor we de auto instappen lopen we een 1 dollar winkel binnen en kopen wat lekkers voor onderweg, een duikbrilletje en een honkbal setje. Alles is werkelijk maar 1 dollar per stuk en 5 dollar armer maar een hoop spullen rijker gaan we op pad naar Santa Maria. TomTom geeft aan dat het via de Highway 101 maar 2,5 uur is maar we willen graag via de Highway 1, langs de Pacific Coast rijden. We stellen de TomTom daarom in op Cambria, een plaats aan de kust, en dan pakt TomTom de kustweg. Oeps naar Cambria is het 150 kilometer en doen we er 2,5 uur over, dat belooft wat. Het is vandaag volledig bewolkt en ook maar weer 60 graden, chill dus. Het ruikt onderweg erg naar brand en we zien vele borden langs de weg waarop de firefighters bedankt worden. De brandlucht wordt sterker en in het kustgebergte zien we ook rookpluimen en er staan talloze brandweerwagens langs de weg.

image

De Highway 1 is gelukkig open maar we mogen nergens afslaan naar de vele staatsparken die zich langs de weg bevinden.

image

De kustroute is erg indrukwekkend, ondanks de bewolking, mist en rook.

image

Wat een hoogte verschil met spectaculair uitzicht en ongerepte kusten. Onderweg maken we vele foto’s.

image

Net voor Cambria wordt aangegeven dat er een view Point is voor de Sea Elephants, de walrussen. Gaaf, dat willen we wel zien. Niks teveel gezegd, op het strand ligt een grote kudde walrussen. Ze zijn groot en liggen lekker tegen elkaar aan. Wat een voorrecht om dit in de vrije natuur te mogen zien, in plaats van in een Dolfinarium of Aquarium. Enkele mannetjes maken soms oergeluiden maar de kudde ligt nagenoeg rustig op het strand en trekt zich niks aan van de menigte toeristen.

image

De ranger vertelt dat de walrussen zich hier voeden in de wateren en dan naar Alaska gaan. We stappen weer in de auto en dan is het nog een dik uur naar Santa Maria. Highway 1 gaat voor ons dan over in Highway 101 en we komen aan bij ons Best Western Hotel Big America. Yes, we hebben weer super goed en snel internet en kunnen mailen en de blog bijwerken. Noah en Sylvia nemen een duik in het zwembad en bubbelen in de grote Jacuzzi.

image

De duikbril en het honkbalsetje worden uitgeprobeerd, want er is verder niemand in het zwebad. Ed heeft via Tripadvisor het restaurant THe Swiss, nummer 2 in de omgeving van ruim 200 restaurants gevonden.

image

We zijn benieuwd en de naam doet Zwitsers aan maar het eten is Amerikaans. We bereiken het restaurant en het is dat het de nummer 2 is, anders waren we zeker doorgereden. Een vreemd gebouw en van binnen is het een beetje donker maar gezellig. Ed en Sylvia gaan voor de pasta met een verse Ceasar salade en Noah voor de Baby Ribs met Fries. Ook krijgen we heerlijk vers knoflook brood. Het restaurant is iets duurder, niet veel maar het eten is een aangename verrassing en het zeker waard. Terug naar ons hotel. Nog even een vervolg hotel, Best Western, boeken in Ventura en dan gaan we slapen. Morgen maar een korte rit voor de boeg van Santa Maria naar Ventura.

Share with:


Een gedachte over “Dag 24 van Watsonville naar Santa Maria via Highway 1 langs de Pacific Coast

  1. Ja wat een prachtige aangezicht van de zee zeker de moeite waard
    gelukkig geen brand in de buurt en ja wat veel walrussen. leuke foto’s lekker zwembad heerlijk. prachtig dat je dat allemaal mag beleven dat je het geld er voor hebt en het ook onderneemt. top van jullie. groetjes en kusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.