Dag 25 van Santa Maria naar Ventura

Van Santa Maria naar Ventura.

Na het ontbijt in Santa Maria zitten we al rond half 11 in de auto.

image

De rit naar Ventura duurt 1 uur en 40 minuten. Onderweg rijden we langs de kust en wordt het zonniger en loopt de temperatuur op. Toch is het nog steeds niet echt warm of komt het omdat wij  aan de temperaturen van de woestijn en de nationale parken gewend zijn? Onderweg staat Santa Barbara aangegeven en we besluiten er doorheen te rijden. Grappig Spaans, koloniaal aandoent stadje maar we besluiten toch weer door te rijden. Rond half 1 komen we aan bij ons Best Western plus hotel. Te vroeg om in te chechen en dat laat de receptioniste ons ook heel onvriendelijk weten. We gaan dus een beetje door Ventura rijden en brengen een bezoek aan het strand en de jachthaven.

image

image

Best een grote jachthaven maar het mist de gezellige sfeer van andere jachthavens. Wel maken we een paar (grappige) foto’s.

image

image

In Ventura is het erg druk, waarschijnlijk door de kermis bij de pier.

image

Nog steeds geen 4 uur en we besluiten naar de Mall te rijden. Het is maar 10 kilometer maar we doen er 1,5 uur over. Er is een ongeluk gebeurd en al het verkeer staat vast. Rond half 6 komen we uitgeblust aan bij ons hotel. Om 8 uur eten we een pizza en gaan terg naar het hotel. Al met al niet echt een geweldige dag. Ventura is een kustplaatsje maar kan ons niet echt bekoren. Morgen gaan we naar Los Angeles, ongeveer 80 mijl rijden, en brengen daar de laatste nacht door. Afscheid nemen van Los Angeles, ons begin en eindpunt, en dan zit de vakantie erop. Jammer maar ook wel weer lekker. Merk dat we toch ook wel weer toe zijn aan thuis. De kuststreek is mooi maar het is hier minder warm dan wij gedacht hadden. Vooral de ochtenden en avonden zijn bewolkt en fris en dan zien de kustplaatsjes er toch minder gezellig uit.

Share with:


Een gedachte over “Dag 25 van Santa Maria naar Ventura

  1. Ja bijna 4 weken is wel een hele tijd, al die mooie uitzichten zijn voor het kleine mannetje even wel leuk maar niet te veel anders dan de andere vakantie naar Amerika met al die pret parken jammer dat de temperatuur ook niet meewerkt. ja de tijd gat snel maar ik zal het ook wel weer lekker vinden als jullie er weer zijn. groetjes en kusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.